[RE: มันกินได้หรอครับเนี่ย]
ผมก็สงสัยนะลอง search pork tenderloin recipe ใน google รูปภาพแล้วมีแบบนี้พอสมควรเลย ไม่ใช่ส่วนใหญ่นะแต่ก็พอเห็นอ่ะ
ผมลองหามาเพิ่มแล้ว อาจจะกินได้นะเอาจริงๆ
อ้างอิงจาก:
Pork must be adequately cooked to eliminate disease-causing parasites and bacteria that may be present. Humans may contract trichinosis (caused by the parasite, Trichinella spiralis) by eating undercooked pork. Much progress has been made in reducing trichinosis in grain-fed hogs and human cases have greatly declined since 1950. Today's pork can be safely enjoyed when cooked to an internal temperature of 145 °F (62.8 °C) as measured with a food thermometer before removing meat from the heat source
มีการพัฒนาเรื่องการลดอัตราการพบโรคหูดับจากหมูเป็นอย่างมากและอุณภูมิในการปรุงอาหารล่าสุดคือ 145 °F (62.8 °C)
อ้างอิงจาก:
Cooked muscle meats can be pink even when the meat has reached a safe internal temperature. If fresh pork has reached 145 °F throughout, even though it may still be pink in the center, it should be safe. The pink color can be due to the cooking method or added ingredients.
เนื้อหมูที่ผ่านการปรุงอาหารที่อุณภูมิที่ปลอดภัยแล้วยังสามารถมีสีชมพูบริเวณตรงกลางได้
ข้อมูลมาจาก USDA
https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/meat/fresh-pork-farm-table#:~:text=Can%20Safely%20Cooked%20Pork%20Be,cooking%20method%20or%20added%20ingredients.
https://www.fsis.usda.gov/food-safety/safe-food-handling-and-preparation/food-safety-basics/safe-temperature-chart
แต่ยังไงผมก็ไม่กล้ากินนะกลัว